FANFARE O.N.S.
Icoon

De  Koninklijk  Erkende  Fanfare  Overwinning Na Strijd  (ONS) is een orkest dat haar eigen bijdrage levert aan het culturele en maatschappelijke leven in Nieuwendijk.

Fanfare O.N.S. is een levendige vereniging met ongeveer 60 leden van uiteenlopende leeftijden. Naast een fanfare orkest heeft O.N.S. ook een opleidingsorkest. De jeugd, en de oudere beginnende muzikanten, krijgen middels individuele lessen bij een professionele docent de gelegenheid om een instrument te leren spelen en daarnaast worden ze via O.N.S. opleidingsorkest begeleid richting het fanfare orkest.

 

Fanfare O.N.S. bestaat inmiddels 84 jaar. In de loop van de jaren heeft er een verschuiving plaats gevonden van het musiceren op straat naar voornamelijk zittende optredens, waarbij we eens in de zoveel tijd groots en professioneel uitpakken. Zo heeft Fanfare O.N.S. in 2017 Maestro Nieuwendijk georganiseerd, geïnspireerd op Maestro van TV, echter dan met bekende Nieuwendijkers. Naast het geven van concerten spelen we jaarlijks bij de dodenherdenking op 4 mei en tijdens de intocht van Sinterklaas.

 

Het fanfare orkest staat al een groot aantal jaren onder leiding van dirigente Anneke Konings-Kros. Zij heeft de fanfare door haar enthousiaste en inspirerende stijl tot een hoger niveau getild.

 

Nieuwsgierig geworden? We repeteren elke woensdag van 19:30 tot 21:45 in ONS Huis in Nieuwendijk. Kom gerust een keer binnenlopen! Wil je lid worden? Klik dan hier voor een inschrijvingsformulier.